Лудогорец победи ЦСКА с 3:1 в мач от втория кръг на плейофите

...
Лудогорец победи ЦСКА с 3:1 в мач от втория кръг на плейофите
Коментари Харесай

Лудогорец шампион за 13-и пореден път

Лудогорец победи ЦСКА с  3:1  в мач от втория кръг на плейофите и по този начин си обезпечи 13-ата поредна купа в българския футболен хайлайф. Лудогорец справедливо ще вдигне трофея и тази акция, откакто сподели, че е най-хубавият тим в шампионата ни.

Разградчани започнаха чудесно срещата, след като още във 2-ата минута Квадво Дуа се разписа. В 34-ата минута Фернандо Каранга изравни.

В началото на второто полувреме Антон Недялков вкара страховит гол и даде нов задатък на разградчани. В 58-ата минута Квадво Дуа вкара от дузпа, а по-късно се стигна до меле сред играчите, което приключи с два червени картона – за Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга.

Още преди да изминат и две минути игра Бърнард Текпетей бе изведен по десния фланг, след което пусна топката към Квадво Дуа в наказателното. Нападателят съумя да поеме, да се завърти и да изпрати топката в мрежата на гостите за 1:0.



В 5-ата минута Тобиас Хайнц получи в наказателното и опита да приключи, само че ударът му с десния крайник бе блокиран от Антон Недялков. Последваха два корнера за „ алените “, само че и и при двете осъществявания играчите на Стамен Белчев не сътвориха нещо по-опасно пред вратата на Лудогорец.

Пет минути по-късно домакините сътвориха още опция. Сон получи извеждащ пас отдясно и напредна с топката, след това пък върна обратно към свободния Текпетей в пеналтерията. Ганаецът стреля, само че настрана от задачата.

В 12-ата минута „ орлите “ още веднъж построиха отлична офанзива по десния фланг, като Дуа изведе Текпетей, а той откри Якуб Пьотровски. Полякът бе на чудесна стрелкова позиция, само че ударът му мина на сантиметри от вратата на съперника.

ЦСКА сътвори нещо по-опасно три минути по-късно. Матиас Фаетон се оправи със Сон и навлезе в наказателното на разградчани. След това той приключи с десния крайник, само че в средата на вратата и Падт съумя да избие.

Лудогорец бе покрай втория гол в 25-ата минута. Сон изведе Квадво Дуа, който от сложна позиция съумя да прати топката около тръгналия напред Густаво Бусато. Все отново кълбото мина паралелно на голлинията, а Рик Джонатан не съумя да стигне до него, с цел да го добави в опразнената врата.

Две минути след това Тобиас Хайнц опита шут от отдалеченост, само че осъществяването му беше извънредно неопределено.

В 32-ата минута Браян Кордоба получи червен картон за нарушаване против Рик Джонатан. Играчът на ЦСКА сякаш удари съперника си в лицето. Контактът обаче беше прекомерно лек и ВАР се намеси, а Волен Чинков промени решението си и даде жълт картон на Кордоба.

Само две минути по-късно ЦСКА стигна до попадение. Амос Юга пусна извеждащ пас към Фернандо Каранга, който настигна топката и успя да трансферира неправилно излезлия напред Падт, с цел да възвърне паритета – 1:1.



В 43-ата минута Рик Джонатан комбинира добре с Клод Гонсалвеш на скорост и остана очи в очи с Густаво Бусато. Играчът на Лудогорец съумя да преодолее стража като копна топката, само че я прати над вратата на гостите. Секунди преди този момент пък вратарят на ЦСКА за малко да сбърка и да подари топката на Квадво Дуа, като имаше и единоборство сред двамата в наказателното, което бе прегледано с ВАР, само че играта бе оставена да продължи.

Второто полувреме стартира чудесно за разградчани. В 48-ата минута Рик Джонатан беше изведен по левия фланг, след което върна с пета към Антон Недялков. Крайният защитник не се замисли и от сложна позиция насочи неспасяем удар с десния крайник. 



В 54-ата минута Текпетей пусна остро подаване в наказателното, а Квадво Дуа отклони майсторски топката с пета. Густаво Бусато сподели бърз инстикт, спасявайки удара. Последва корнер, при който топката срещна ръката на Фернандо Каранга, който се опита да надиграе Квадво Дуа във въздуха. Това накара ВАР да се намеси и да преразгледа обстановката – дузпа за Лудогорец.

Квадво Дуа се нагърби с осъществяването на дузпата, като той прати топката в мрежата на гостите за 3:1.



Нападателят на Лудогореци изрази насладата си в наказателното на ЦСКА, което не се хареса на „ алените “. Бурно реагира Амос Юга и други, като се стигна до съществено набрежение и конфликти на „ Хювефарма Арена “. В мелето деен беше и Фернандо Каранга, който след това беше изпъден. Волен Чинков сподели червен картон и на Бърнард Текпетей.



В 65-ата минута Амос Юга опита да затрудни Серджио Падт с шут от отдалеченост, само че осъществяването му прелетя високо над напречната греда. В идващите минути игровото движение спадна, като и двамата треньори погледнаха към аварийна пейка. В 77-ата минута влезлия на терена Данило Асприля проби в наказателното поле на „ орлите “, като стреля, само че шутът му бе блокиран от неприятелски бранител.

В 81-ата минута домакините позволиха неточност, а Матиас Фаетон се озова с топката в наказателното на разградчани. Играчът на ЦСКА стреля, само че Серджио Падт избави.

В края на постоянното време Кареасо получи топката в наказателното поле, след което откри Георги Чорбаджийски. Той обаче не съумя да нанесе задоволително мощен изстрел и не затрудни Серджио Падт.

Четири минути в продълженията на срещата Сон потегли на самостоятелен пробив, който приключи с шут от границата на наказателното поле. Неговият удар с левия крайник обаче мина над вратата на Бусато.

Кайо Видал бе съборен в пеналтерията на „ алените “ в осмата минута на продълженията, откакто бе избутан в тил от Браян Кордоба. Волен Чинков реши, че контактът не е задоволителен за дузпа, а и ВАР не се намеси в допълнение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР